Warning: Use of undefined constant is_single - assumed 'is_single' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/79/154279/lene.corebeing.no/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-button/inc/fun.inc.php on line 70

Lille Lenes Scene

Verden sett med mine barneøyne

RSS 2.0

Dag 25: Verdifulle saker

Da voksne Anne Helene (AHG) gikk på skole for å bli coach, lærte hun om mye rart. En av tingene var «verdier».

«Det vet jeg hva er!» tenkte jeg. «Det er penger og fine ting som voksne er opptatt av. Sånt som de liker å skryte av.»

AHG leste et sted om Ole Andreas på 6 år. Han sa: «Indre verdier betyr at man har vært så uheldig å svelge en tikroning.»
Jeg er enig i at det er uheldig, for da kommer jo verdiene på innsiden, mens når tikroningen er på utsiden, så kan man kjøpe noe for den. En liten sjokolade, for eksempel.

På coachskolen sa de at verdier, det er det som er viktig for deg – hva som må være til stede i livet ditt for at du skal være glad og fornøyd.
Og så måtte alle snakke med hverandre, tenke lenge og se ut i lufta med rynkede øyebryn, og skrive lister med verdiene sine.

Her er min liste: godterier, leker, sykkel, tegnefilmer, badebasseng, Donald-blader, bursdagsselskap, julegaver, tegneblokk og fargeblyanter, ski … og så kommer jeg ikke på noe mer akkurat nå.

AHG vil at jeg også skal ta med noe som ikke er ting, for eksempel noe jeg liker å gjøre.
Ok, da blir det: leke, ha det gøy, tegne, gå på ski, undersøke nye og spennende ting, spørre om alt jeg lurer på, fortelle og forklare for andre, og aller viktigst: bestemme.

Sånn, det var verdiene. Det var jo enkelt!

 

OFF

Categories: Uncategorized Tags: , ,

ahg


Søk

Lille Lenes Scene


Her er det stemmen til mitt indre barn som får utfolde seg.
Rett på sak og med glimt i øyet.
Kos deg!
Hilsen Anne Helene Grøntoft