Warning: Use of undefined constant is_single - assumed 'is_single' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/79/154279/lene.corebeing.no/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-button/inc/fun.inc.php on line 70

Lille Lenes Scene

Verden sett med mine barneøyne

RSS 2.0

Dag 7: Bare innrøm det – du liker å sjefe, du også AHG!

Forrige gang var det voksne Anne Helene (AHG) som var sur på meg. Nå er det jeg som har et horn i siden til henne. Hun sitter der på sin høye «vinn-vinn» hest og rister oppgitt på hodet over meg som liker å være sjef og få det som jeg vil. Akkurat som hun er så veldig annerledes selv. Nå skal jeg hevne meg og la henne svi litt!

Bare hør her: AHG sier hun «blir motivert av samarbeid», og at hun ikke er spesielt opptatt av å lede. Men spør døtrene hennes, så er jeg ganske sikker på at de vil si at mora deres liker å bestemme mange ting. Altfor mange ting. Og jeg tar neppe feil om mannen hennes nikker litt i bakgrunnen også. AHG tar ofte styringen hjemme. Ingen kan mase og dirigere som henne når hun først setter i gang. Prøv bare ikke å nekte for det, AHG!
Ha, der fikk du den!

Og det er ikke bare jeg som ser at AHG prøver å dekke over den sjefete siden av seg selv. AHG har en kollega som heter Berit. Hun har vært sjef leeenge og har gått på flere voksenskoler der hun har lært bøttevis om hvordan man sjefer. Berit har noe som kalles «mastergrad» i ledelse, og hun vet mye om makt og mening og slikt.

En dag snakket Berit og AHG om det å ha makt (som betyr at man kan sjefe over andre). AHG fortalte at hun ikke liker maktkamp, og heller ikke autoriteter (altså sjefspersoner) som tar makt over andre.
Da sa Berit: «Du vil jo ha makt du, AHG!» AHG skar en grimase og viftet avvergende med hendene. «Ønsker du ikke å påvirke, da?» fortsatte Berit. «Du har jo til og med skrevet BOK om kommunikasjon. Er ikke det fordi du vil påvirke? Å påvirke er å ha makt. Kom ikke her og si at du ikke vil noe!»

AHG ble litt rar i fjeset. Hun nølte, og så svarte hun: «Ja, jo, for så vidt. Jeg tror jo veldig på det med vinn-vinn kommunikasjon. Det er klart jeg ønsker å påvirke på den måten. Men makt … ja, jo, det er kanskje noe i det.»

«Der kan du se. Du er et MAKTMENNESKE», flirte Berit skøyeraktig og dultet borti AHG. AHG visste ikke om hun skulle le eller bli fornærmet, men hun fikk nok noe å fundere på, tenker jeg!

Har sans for hun Berit, altså. Hun fikk sagt det. Berit gliste bredt, og det gjør jeg også!

 

OFF
ahg


Søk

Lille Lenes Scene


Her er det stemmen til mitt indre barn som får utfolde seg.
Rett på sak og med glimt i øyet.
Kos deg!
Hilsen Anne Helene Grøntoft