Lille Lenes Scene

Verden sett med mine barneøyne

RSS 2.0

Dag 11: AHG har blitt midtsidepike!

Denne uken er voksne Anne Helene (AHG) brettet ut over tre sider i Allers (nr 38/2012). Nyfrisert, stylet, sminket og kledd opp etter alle kunstens regler. Hun ser jo nesten ikke ut som en gammel dame lenger! (Au, der smekker hun meg over fingrene og protesterer på at hun er gammel, som vanlig.)

Da AHG var hos frisøren for noen måneder siden, hadde frisøren hentet fram noen ukeblader. AHG bladde litt i Allers og kom til noe som heter «Finn din stil». Der blir gamle damer som AHG (au!) piffet opp så de ser mye yngre og finere ut. «Det er vi som friserer for Allers», sa frisøren, «kanskje du skal melde deg på?»

Jeg kjente at hjertet til AHG begynte å banke litt kraftigere, og jeg kunne høre at hun tenkte: «Å, det virker spennende! Og skummelt. Pinlig å blottlegge sin totale mangel på stil … På den annen side, dette hadde vært en fin utfordring. Kanskje jeg skal gjøre det?» Nede i magen hennes rullet det rundt både spenning og nervøsitet.

AHG sa til frisøren at hun skulle tenke på det. Da ble jeg utålmodig: «Gjør det da, AHG! Ikke vær så pysete. Kom igjen, meld deg på med en gang. Det blir sikkert morsomt!» (Jeg sa ikke at hun kunne trenge det, for jeg hadde ikke lyst på smekk over fingrene akkurat da.)

Vel hjemme luftet AHG ideen for familien, og de støttet opp. Døtrene til AHG tok oppgaven med å fortelle henne at det var på høy tid å style seg opp noen hakk. De er nemlig opptatt av klær og sminke og synes at mammaen deres er nokså på jordet. AHG tok det pent. Hun innrømmet at hun ikke er spesielt interessert i klær og stæsj, og at hun ikke har teft for mote. (Men hun blir sur på MEG når jeg sier noe. Urettferdig!)

Dermed satte AHG seg ned og skrev søknad til Allers, vedlagt to ferske bilder av henne selv. Hun antok at bildene skulle brukes til å vise hvor håpløst ufiks hun var i utgangspunktet. «Ja, ja, det får jeg tåle», tenkte hun. Bra AHG, det er sporty innstilling!

8. august kom den store dagen. AHG troppet opp hos frisøren, fikk håret fullt av sølvpapir og klinete smørje, og kom ut igjen to timer senere med riktig sveisen frisyre.
Deretter bar det til lunsj, intervju, styling og påkledning i Allers’ lokaler. Og til slutt proff fotografering både inne og ute.

AHG følte seg som en dronning. Alle var så hyggelige, og hun syntes hun ble kjempefin. Jeg var med på alt sammen med øyne og ører på stilk. Det var et skikkelig kick for både AHG og meg. Vi smilte fra øre til øre helt til nattbordslampen ble skrudd av den kvelden.

Her er en smakebit på hvordan det ble i bladet. Har du lyst til å se resten? Løp og kjøp, da vel!

OFF
ahg


Søk

Lille Lenes Scene


Her er det stemmen til mitt indre barn som får utfolde seg.
Rett på sak og med glimt i øyet.
Kos deg!
Hilsen Anne Helene Grøntoft